Άγιο Όρος: Αυτός είναι ο 12χρονος Μιχάλης που έγινε μοναχός – Η πρώτη του συνέντευξη [pics]

Οι φωτογραφίες του 12χρονου Μιχάλη κάνουν το γύρο του διαδικτύου και σχολιάζονται ποικιλοτρόπως. Αίσθηση από την απόφαση του παιδιού…

Ο Μιχάλης είναι 12 ετών και γεννήθηκε στην Κρήτη.

Οι γονείς του είναι Ρουμάνοι. Μέχρι φέτος ζούσε στην Ρώμη. Ο μικρός Μιχάλης, έχει ακόμα μια αδερφούλα και 2 αδερφάκια. Όλοι είναι μικρότεροί του. Ο Μιχάλης όμως αποχωρίστηκε τα αδέρφια και τους γονείς του για να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος. «Θαμπώθηκε» από την πρώτη φορά που αντίκρυσε αγιορίτες μοναχούς, όπως είπε ο ίδιος.

Ο Μιχάλης δεν θα παίζει με άλλα παιδιά της ηλικίας του, ούτε θα βλέπει «παιδικά» στην τηλεόραση. Δεν θα πηγαίνει παρέα με τους συνομίλικούς του σινεμά. Δεν θα κάνει ποτέ παρέα με κορίτσια, δεν θα κάνει ποτέ σχέση με κορίτσι, δεν θα έχει ποτέ ερwτική επαφή με γυναίκα.

Και όλα αυτά «σφραγίστηκαν» από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών…

«Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία για την μητέρα μου» απάντησε ο 12χρονος Μιχάλης στον δημοσιογράφο George Crasnean όταν εκείνος τον ρώτησε αν του λείπει η μητέρα του. Οι Προδρομίτες πατέρες είναι οι γονείς του εδώ, αυτοί τον φροντίζουν, συμπήρωσε ο δημοσιογράφος.

«Ποιανού ιδέα ήταν να πας σχολείο στο Άγιον Όρος; Των γονιών σου;» τον ρώτησε στην συνέχεια.«Όχι,δική μου. Μόνος μου το αποφάσισα» απάντησε ο Μιχάλης.

Ο 12χρονος Μιχάλης που από τον προηγούμενο μήνα, η ζωή του όλη θα είναι στο Άγιον Όρος και δεν θα κάνει ότι θα κάνουν όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Γιατί από 12 χρονών, θα είναι μοναχός στο Άγιον Όρος…