Έρχονται Κύπρο Μενεγάκη και Χατζηβασιλείου μετά το κλείσιμο του ALPHA Ελλάδος;

Του Στέλιου Ξιουρή

Αν κάποια στιγμή στους δέκτες σας αναγράφετε ALPHA Κύπρου και δείτε την Ελένη Μενεγάκη , την Βίκυ Χατζηβασιλείου ή τον Αντώνη Σρόιτερ να κάνουν τις εκπομπές τους, μην θεωρήσετε ότι είναι οφθαλμαπάτη, αφού το εν λόγω ενδεχόμενο εξετάζεται ενδελεχώς από τον ιδιοκτήτη των καναλιών (ALPHA) σε Κύπρο και Ελλάδα Δημήτρη Κοντομηνά και τους επιτελείς του.

Το σοκ που προκάλεσε η μη εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας από τον ALPHA Ελλάδας επέφερε και προεκτάσεις στην Κύπρο , αλλά εκ πρώτης όψεως δεν καταγράφονται σημαντικές παρενέργειες λόγω και της απεξάρτησης- στο οικονομικό μέρος λόγω προσέλκυσης διαφημιστικών πακέτων- του μικρού αδελφού από τον μεγαλύτερο που κατοικοεδρεύει στο κλεινόν άστυ, αλλά που θα το εκτελέσει σε 90 μέρες η Κυβέρνηση Τσίπρα.

Έτσι μια πρώτη σκέψη των επιτελών Κοντομηνά και ένα από τα σενάρια που υπάρχουν, είναι να κατέβουν στην Κύπρο οι βασικοί άξονες του καναλιού, όπως η Ελένη Μενεγάκη, η Βίκυ Χατζηβασιλείου( πάμε πακέτο), και οι δημοσιογράφοι, όπως ο παρουσιαστής ειδήσεων Αντώνης Σρόιτερ και ο Δήμος Βερύκιος για να ετοιμάζουν τις εκπομπές τους και να τις παρουσιάζουν στο κυπριακό κοινό , αλλά και δορυφορικά στο Ελλαδικό. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, όλα είναι ρευστά.

Αν και υπάρχει νομοθετικό κενό λόγω της αναπομπής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο- η εκδίκαση εντός Οκτωβρίου- της ψηφισθείσας από την Βουλή νομοθεσίας με την οποία απαγορεύεται η εκπομπή ελλαδικών καναλιών από την Κύπρο αν δεν προηγηθεί τεχνοοικονομική μελέτη, εντούτοις ο κ. Κοντομηνάς και οι επιτελείς του εξετάζουν με προσοχή το εγχείρημα ευελπιστώντας ότι θα βγουν από το τούνελ μέσω Κύπρου.

Πάντως από το πρωί οι συσκέψεις στο ALPHA Κύπρου είναι απανωτές και εκ πρώτης όψεως δεν θα παρατηρηθούν μεγάλες αλλαγές στον προγραμματισμό. Θα επηρεαστούν οι συμπαραγωγές- η κωμωδία Λώρη Λοιζίδη- αλλά προφανώς με τις εξελίξεις οι προϋπολογισμοί θα περιοριστούν υποχρεωτικά με την συναίνεση όλων των συντελεστών.

Άλλη μια παράμετρος που φαίνεται να αγγίζει – κυρίως την Ελλάδα αλλά με προεκτάσεις στην Κύπρο – είναι ότι θα μειωθούν αισθητά οι απολαβές των αστέρων των καναλιών, αφού πλέον τα συμβόλαια που υπογράφτηκαν δεν ισχύουν και ως εκ τούτου θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις.

Source :

onlycy.com