Έσπασε αυγό στο πάτωμα; Με αυτό το σπιτικό μείγμα μαγειρικής σόδα θα εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά!

Το κολπάκι που θα σε σώσει κυριολεκτικά!

Πόσες φορές σου έχει τύχει από απροσεξία να έχεις σπάσει αυγά στο πάτωμα του σπιτιού σου και να μην φεύγει με τίποτα αυτή η άσχημη μυρωδιά; Η λύση στο πρόβλημά σου είναι αυτό το σπιτικό μείγμα μαγειρικής σόδας που θα βρεις παρακάτω.

Η θαυματουργή μαγειρική σόδα: που μπορεί να απορροφήσει κάθε κακή οσμή όπως εκείνη του αυγού. Γέμισε λεκανάκι με χλιαρό νερό, πρόσθεσε ένα φακελάκι μαγειρικής σόδας, βύθισε τα πιατικά που μυρίζουν αυγό για 1-2 ώρες και ξέπλυνε με σαπούνι.

Περισσότεροι τρόποι για να εξαφανίσεις την άσχημη μυρωδιά από τα αυγά στο σπίτι σου

  • Το ξίδι, ειδικά το λευκό είναι θαυματουργό. Γεμίζεις λεκανάκι με χλιαρό νερό, προσθέτεις μια κούπα λευκό ξίδι και μερικές σταγόνες λεμονιού. Αφήνεις 1-2 ώρες και ξεπλένεις με σαπούνι.
  • Χυμός λεμονιού που χάρη στο κιτρικό του οξύ μπορεί εύκολα να διώξει την οσμή αυγού. Απλούστατα τρίβεις με χυμό λεμονιού τα πιατικά σου και ξεπλένεις με σαπούνι.
  • Καφές ο θαυματουργός. Η σκόνη καφέ (ελληνικού ή εσπρέσο) μπορεί να διώξει την κακή αυγουλίλα. Ρίξε καφέ πάνω στα αντικείμενα που μυρίζουν, άφησέ τα να τραβήξουν την μυρωδιά, τρίψε και ξέπλυνε με σαπούνι. Την ίδια δουλειά κάνει και το αλεύρι ρεβιθιού

Ξεφλουδίστε εύκολα τα αβγά σας με μαγειρική σόδα – Το πιο έξυπνο κόλπο

Με μαγειρική σόδα μπορείτε να ξεφλουδίσετε τα αβγά σας και το κόλπο είναι πολύ έξυπνο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σας χαλάνε όταν πάτε να βγάλετε το τσόφλι μετά το βράσιμο τους, αφού σπάει σε μικρά κομματάκια και είναι πολύ κουραστικό.

Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν μετά το τρικ, που μοιράζεται η εκπομπή «Morning Break», για γρήγορα ξεφλούδισμα. Δεν χρειάζεται να ρολάρετε το αβγό, για να βγάλετε το τσόφλι. Απλά, βάλτε μαγειρική σόδα την ώρα του βρασίματος.

Ξεφλούδισμα αβγού με μαγειρική σόδα

Σύμφωνα με την εκπομπή, τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, χαρακτηριστικό που τα καθιστά δύσκολα στο ξεφλούδισμα, επειδή το ασπράδι είναι πιο κοντά στο κέλυφος. Η σόδα, λοιπόν, κάνει το pH του αυγού πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζεται πιο γρήγορα.

Πώς ξεχωρίζουμε το φρέσκο αυγό;

Αφού το σπάσουμε: Το ασπράδι του πολύ φρέσκου αυγού (έως 9 ημερών) θα είναι συμπαγές και δεν θα απλωθεί καθόλου στο πιάτο. Το ασπράδι του φρέσκου 10-28 ημερών θα είναι επίσης αρκετά συμπαγές, αλλά θα απλωθεί κάπως στο πιάτο. Το ασπράδι του µμπαγιάτικου θα είναι απολύτως υγρό και θα απλωθεί πολύ στο πιάτο.

Χωρίς να το σπάσουμε: Το βυθίζουμε σε ένα ποτήρι νερό. Το πολύ φρέσκο αυγό (έως 9 ημερών) θα βυθιστεί στον πάτο του ποτηριού οριζοντίως. Αυτό συµβαίνει γιατί ο αεροθάλαμος είναι ακόμη πολύ μικρός και το αυγό δεν περιέχει σχεδόν καθόλου αέρα. Το αυγό 10-28 ημερών θα βυθιστεί επίσης στον πάτο του ποτηριού, αλλά θα σταθεί όρθιο, σε κλίση. Το μπαγιάτικο θα σταθεί εντελώς όρθιο.

Υouweekly.gr