ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΣΟΥ !!!

Κάνεις συνέχεια σκέψεις όπως: «Γιατί μου συμβαίνουν όλα τα άσχημα; Για πόσο ακόμα -και για τι ακριβώς- θα πληρώνω;». «Όλα εδώ πληρώνονται». «Από το κάρμα κανείς δεν γλιτώνει». Όλοι και όλες το έχουμε κατηγορήσει όταν για πολλοστή φορά βρισκόμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Όλοι και όλες όμως το έχουμε επικαλεστεί όταν νιώθουμε ότι κάποιος μας έχει αδικήσει. Έχει μια δύναμη που μας γοητεύει και μας φοβίζει ταυτόχρονα. Κι αυτό γιατί μοιάζει σαν να το καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Τι είναι, λοιπόν, το κάρμα; Και τελικά, αν νιώθουμε ότι μας κυνηγάει κάποιο κακό κάρμα, το οποίο ευθύνεται για όλα τα αρνητικά που μας συμβαίνουν, πώς μπορούμε να βγούμε από όλο αυτό;
Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φοβόμαστε το κάρμα. Και τα άλλα καλά νέα είναι πως, ναι, υπάρχει τρόπος να βγάλουμε από επάνω μας την ταμπέλα του «κακού κάρμα» – γιατί δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμα ταμπέλα. Κακά νέα, όχι, δεν υπάρχουν – αρκεί βέβαια να συμπεριφερόμαστε στους άλλους και στον εαυτό μας πάντοτε με σεβασμό και καθαρότητα, χωρίς να παραβαίνουμε τους άγραφους κανόνες της ηθικής που μέσα μας γνωρίζουμε πολύ καλά!
TIPS ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΡΜΑ
Δείχνε συμπόνια και κατανόηση. Πρώτα στον εαυτό σου και έπειτα στους άλλους. Και, ναι, είναι σοφό να ξεκινήσουμε όλες πρώτα από τον εαυτό μας. Και, όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε το ελεύθερο σε κανέναν (αυτό περιλαμβάνει και τον εαυτό μας φυσικά) να συμπεριφέρεται ανήθικα. Ούτε γυρίζουμε το άλλο μάγουλο σε κάποιον που μας έχει βλάψει, ούτε τιμωρούμε τον εαυτό μας για λάθη του παρελθόντος. Απλώς σταματάμε να κρίνουμε και ψάχνουμε να βρούμε ποιο είναι το μάθημα που δεν έχουμε μάθει ακόμα.
Ρίξε τους ρυθμούς. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η λέξη βιασύνη εμπεριέχει την έννοια της βίας; Όταν βιαζόμαστε, παραβαίνουμε το νόμο της ahimsa, δηλαδή ασκούμε βία στον εαυτό μας και, επιπλέον, χάνουμε το πολύτιμο παρόν, το τώρα.
Κάνε αυτό που κάνεις με αγάπη και σεβασμό, ακόμα κι αν είναι το απλούστερο πράγμα στον κόσμο. Ακόμα κι αν ετοιμάζεις τον καφέ που θα απολαύσετε με την κολλητή σου στο μπαλκόνι, κάν’ το με αγάπη. Αυτές είναι οι στιγμές που είμαστε στο εδώ και στο τώρα.
Πάρε την απόφαση να κάνεις θετικές σκέψεις. Το κάρμα επιβαρύνεται και από τις αρνητικές μας σκέψεις, αφού κάθε πράξη ξεκινά από μια σκέψη.
Μη ξεχνάς να είσαι ευγνώμων. Αφού για κάθε πράξη υπάρχει μια αντίδραση, γιατί συνδέουμε το κάρμα μόνο με αρνητικές καταστάσεις; Όταν επικεντρωνόμαστε στα θετικά που μας συμβαίνουν και νιώθουμε ευγνωμοσύνη, τότε μπορούμε και να τα συνδέσουμε με τις θετικές πράξεις (ή σκέψεις!) που τα έχουν ενεργοποιήσει.
Σκέψου πριν μιλήσεις. Πριν μιλήσεις, σκέψου τι θα πεις, πώς θα το πεις και πώς αυτό θα επηρεάσει τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Το ξίφος, λένε, πληγώνει το σώμα, τον νου ο λόγος…