Βάσεις: Τα πάνω κάτω στις σχολές – Ποιες ανεβαίνουν ως και 500 μόρια και ποιες πέφτουν πάνω από 300 – Η πρόβλεψη για τα αποτελέσματα των πανελληνίων

BASEIS2.jpg

Βάσεις: Τα πάνω κάτω στις σχολές – Ποιες ανεβαίνουν ως και 500 μόρια και ποιες πέφτουν πάνω από 300 – Η πρόβλεψη για τα αποτελέσματα των πανελληνίων

– Μειώνονται οι βάσεις σε όλες τις περιζήτητες σχολές
– Εξαίρεση Ιατρικές και σχολές παραϊατρικών επαγγελμάτων όπου οι βάσεις εκτινάσσονται
– Τι θα γίνει με αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές
– Αναλυτικός πίνακας με την πρόβλεψη για τα μόρια εισαγωγής ανά σχολή και επιστημονικό πεδίο

Η φράση που περιγράφει το που θα κινηθούν φέτος οι βάσεις των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι μάλλον κλισέ. Ασανσέρ θα θυμίζει η κίνηση των βάσεων καθώς θα υπάρξουν πολλές αυξομειώσεις στα μόρια.

Με εξαίρεση τις ιατρικές σχολές και τις σχολές των παραϊατρικών επαγγελμάτων που αναμένεται να ανέβουν, όλες οι άλλες περιζήτητες τα τελευταία χρόνια σχολές αναμένεται να “πέσουν”.

Η πτώση που αφορά νομικές, οικονομικές και πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να είναι από 150 ως και 200 μόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται και μείωση στα μόρια εισαγωγής που θα ξεπεράσει τα 500!

Στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα, αν και πάντα παίζει ρόλο η επιλογή των υποψηφίων, έτσι όπως διαμορφώθηκε στο μηχανογραφικό και έτσι δεν αποκλείονται και κάποιες μικροαλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται μεταξύ 22 και 24 Αυγούστου.

skoles-pinakas