Δέκα σημάδια που σου λένε ότι θα γίνει καλός μπαμπάς

Είσαι σε μια σοβαρή σχέση, σκέφτεστε να παντρευτείτε και η συζήτηση έρχεται στα παιδιά. Ναι, θα τον ενδιέφερε να γίνει πατέρας. Αλλά από τον ενδιαφέρει μέχρι θέλει να γίνει πραγματικά, υπάρχουν δέκα πράγματα στα οποία θα πρέπει να δώσεις προσοχή: κάνει ή δεν κάνει για πατέρας;

1. Βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού: Το να έχεις ένα πολύτιμο χέρι βοηθείας- και δεν εννοούμε αυτό της μαμάς σου- όταν στην οικογένεια προστεθεί ένα ακόμα μέλος, είναι σίγουρα πολύ βασικό θέμα. Και θα σε ξεκουράζει και δεν θα αγχώνεσαι ότι τα ρούχα έμειναν πάνω από μια μέρα στο πλυντήριο χωρίς να τα απλώσει κανείς…

2. Αντέχει την πίεση: Η ανατροφή παιδιών είναι ένα σπορ για γερά νεύρα- έστω και αν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου. Αν δεν αντέχει τα κλάματα, τις φωνές, τις γκρίνιες και βασικά τις ευθύνες που φέρνει ένα παιδί, τότε πρέπει να προβληματιστείς.

3. Είναι υπεύθυνος: Άνθρωπος που δεν φοβάται να αναγνωρίζει και να αναλαμβάνει τις ευθύνες τους, δεν φοβάται και να μεγαλώσει παιδιά.

4. Αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου: Είναι πολύ βασικό να σε καταλαβαίνει γιατί ακόμα και όταν θα γίνεις μητέρα, δεν θα πάψεις να είσαι γυναίκα που θα χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό της.

5. Δεν είναι πιεστικός: Οι δύσκολες – όπως και οι άγνωστες- στιγμές που θα έρθουν μαζί με τα παιδιά απαιτούν ψυχραιμία, υπομονή και καλή επικοινωνία. Αν αρχίζει να σε ζορίζει και εκείνος, εκτός από τις υποχρεώσεις και τα άγχη που έχεις, θα πιεστείς πολύ.

6. Παίρνει πρωτοβουλίες: Αν ο σύντροφος σου είναι από εκείνους τους άντρες που δεν διστάζουν να οργανώσουν πράγματα, να αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αρμοδιότητες χωρίς να σε ρωτήσουν ή να τους το ζητήσεις, να κάνουν πράγματα για σένα, τότε να είσαι σίγουρη ότι θα κάνει το ίδιο για τα παιδιά σας.

7. Είναι ψύχραιμος: Όπως είπαμε, οι δύσκολες καταστάσεις, η πίεση και τα άγχη που μπορεί να προκύψουν από την ανατροφή των παιδιών σας ή στην αρχή της ζωής σας ως γονείς, απαιτούν ψυχραιμία.

8. Είναι διασκεδαστικός- Έχει χιούμορ: Ένας άνθρωπος που ξέρει να περνάει καλά, με σένα, τους φίλους του, την οικογένεια του, που του αρέσει να παίζει και να γελά, που έχει χιούμορ, θα είναι εκείνος ο μπαμπάς που θα περνάει καλά με τα παιδιά του.

9. Είχε κατοικίδιο: Το να έχεις στο σπίτι του ένα σκυλάκι, γατάκι, ή άλλο κατοικίδιο που η παρουσία του επιβάλλει συστηματική φροντίδα και αγάπη, είναι ένα καλό δείγμα του χαρακτήρα του.

10. Θέλει να γίνει μπαμπάς: Αν θέλει, θα στο πει ξεκάθαρα. Και δεν έχει καμία σημασία αν έχει ή όχι προηγούμενη εμπειρία, αν το θέλει πραγματικά θα είναι και καλός.