Ελένη Τσολάκη: Οι αρνητικές κριτικές για εκείνη που της έστελναν οι φίλοι της και η αντίδραση της μαμάς της

Από τον Γιώργο Πράτανο, Η Ελένη Τσολάκη φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του People και μιλά για όλα.

Θα έλεγες «όχι» σε ένα προτεινόμενο πρότζεκτ από το σταθμό σου, είτε γιατί ένιωθες πως δεν σου πάει είτε γιατί ίσως αισθανόσουν πως δεν μπορείς να το υποστηρίξεις;

Ναι.

Δεν είναι αυτοσκοπός η ανέλιξη;

Όχι. Σκοπός μου είναι να κάνω τη δουλειά που αγαπώ. Δεν θα έκανα κάτι μέσα στο οποίο δεν θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου, μόνο για να έχω δουλειά στην τηλεόραση. Έχω περάσει από πολλά σκαμπανεβάσματα, κάνω χρόνια αυτή τη δουλειά. Αν κάτι δεν το κατέχω και δεν αισθάνομαι καλά, δεν μπορώ να διοχετεύσω την ενέργεια, τη χαρά και τη διάθεσή μου. Δεν είναι αυτοσκοπός να βρίσκομαι στην τηλεόραση.

Κι όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν πολλά πρόσωπα που έχουν βρεθεί εκτός τηλεόρασης και θα βουτούσαν στα βαθιά, μόνο και μόνο για να επιστρέψουν. Δεν θεωρείς πως ρισκάρεις;

Είναι ένα ρίσκο που ενδεχομένως δεν αντιλαμβάνομαι τώρα, γιατί δεν βρίσκομαι στη θέση τους. Είμαι σε μια εκπομπή που πηγαίνει καλά, ξέρω μετά από τόσα χρόνια ποια είμαι και τι θέλω, έχω πάρει δύσκολες αποφάσεις, έχω μείνει χωρίς δουλειά κι έχω βρει πράγματα να κάνω για να μπορώ να επιβιώσω αξιοπρεπώς, που όχι, δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να παρουσιάσω κάτι που δεν με εκφράζει.

eleni-tsolaki-people-188-3

Ποιες είναι οι εκπομπές που παρακολουθείς στην τηλεόραση;

Τα τελευταία χρόνια βλέπω καθημερινά δελτία ειδήσεων. Ξεκίνησα να το κάνω με αφορμή την ενότητα του Δήμου Βερύκιου και του Σπύρου Λάμπρου στο Happy Day. Και ενώ με στενoχωρεί η επικαιρότητα, με έχει βοηθήσει προσωπικά για να πάω ένα βήμα παρακάτω, και αισθάνομαι πως ζω στο σήμερα. Μου αρέσει που πλέον αντιλαμβάνομαι την πολιτική κατάσταση. Από εκπομπές παρακολουθώ φανατικά το Ράδιο Αρβύλα. Εκτιμώ το χιούμορ τους, τους παρακολουθώ πολλά χρόνια. Επίσης, αν είμαι σπίτι, θα δω Deal. Θεωρώ πως ο Χρήστος Φερεντίνος είναι εξαιρετικός παρουσιαστής. Σε κάνει να ξεχνιέσαι από ενοχλητικές σκέψεις. Γενικά, όμως, δεν παρακολουθώ πολλή τηλεόραση.

Εκπομπές που έχουν στήλες τηλεοπτικού ρεπορτάζ παρακολουθείς;

Δεν είμαι πολλές ώρες στο σπίτι και όταν είμαι, θα προτιμήσω το ραδιόφωνο ή θα παρακολουθήσω μια ταινία.

Αν ειπωθεί κάτι για σένα, θα σου στείλουν το συγκεκριμένο απόσπασμα;

Τον πρώτο καιρό, ναι, αυτό συνέβαινε. Μου το έστελναν οι φίλοι μου, περισσότερο γιατί ενοχλούσε εκείνους. Αλλά δεν το κάνουν πια. Έχουν αντιληφθεί πως όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της τηλεοπτικής πραγματικότητας, θα ειπωθούν πράγματα όχι και τόσο ενθαρρυντικά, θα ακουστούν κριτικές όχι διθυραμβικές και γνώμες μη υποστηρικτικές. Βέβαια, εκείνη που μου έστελνε πρώτη από όλους ήταν η μαμά μου. Πλέον, έχει καταλάβει κι εκείνη ότι έχω αποδεχτεί πως από τη στιγμή που εκτίθεμαι, θα υπάρχει η κριτική. Δεν με επηρεάζει. Λαμβάνω υπόψη μια γνώμη που θέλει να με κάνει καλύτερη και να με εξελίξει και δεν έχει στοιχεία εμπάθειας και εμμονής. Έχω αποδεχτεί πως δεν γίνεται να αρέσω σε όλους, κι αυτό προσπαθώ να περάσω και στη μαμά μου, για να μην πονάει το στομάχι της. Αν και νομίζω πως εκείνη πάντοτε θα στενοχωριέται, αφού είμαι το παιδάκι της. Πιο πολύ στενοχωριέμαι με τη στενοχώρια της, παρά με τις κακόβουλες κριτικές.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.