Η συγκινητική ιστορία της γυναίκας που τυλίχτηκε στις φλόγες: Η αποκατάσταση και ο κοινωνικός ρατσισμός

Πως ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στη θάλασσα μετατράπηκε σε θρίλερ; Την ιστορία της Βάσως Πανταζή, της γυναίκας που το καλοκαίρι του 2012 σε μια χαλαρή συνάθροιση με φίλους ήρθε αντιμέτωπη με τις φλόγες, φιλοξένησε στο πλατό του «Μετά τα Μεσάνυχτα» η Ελεονώρα Μελέτη σε μια σοκαριστική εξομολόγηση.
 
Η δικηγόρος περιέγραψε καρέ – καρέ το περιστατικό όταν ένας φίλος της είχε την ατυχή ιδέα να «φουντώσει» τη φωτιά που έκαιγε στην παραλία με οινόπνευμα, ενώ εκείνη βρισκόταν πολύ κοντά στη φωτιά.
 
«Ένιωσα ένα φούντωμα σε όλο μου το σώμα. Σαν έναν ζεστό αέρα να σε περιβάλλει. Το μόνο που πρόλαβα να σκεφτώ ήταν “Θεέ μου, έτσι επέλεξες να πεθάνω;” […] Με κλωτσάνε οι φίλοι μου να πέσω στη θάλασσα και το επόμενο που θυμάμαι είναι να με βγάζουν από το νερό και το μόνο που ρώτησα ήταν αν έχει καεί το πρόσωπό μου. Έκανα μια ενδόμυχη σκέψη πως αν δεν έχω καεί στο πρόσωπο θα το παλέψω ό,τι και να γίνει. Οι φίλοι μου μού είπαν όχι και τους είπα “σηκώστε με, θα το παλέψω» περιέγραψε χαρακτηριστικά.
 

 
Αναφέρθηκε μάλιστα και στο δύσκολο διάστημα της αποκατάστασης που ακολούθησε στο οποίο έμεινε στο νοσοκομείο δυο μήνες, έκανε 13 αποκαταστατικές και καμία αισθητική επέμβαση που όπως είπε έγινε συνειδητά, προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη που προκλήθηκε στον λαιμό της.
 

 
Η ίδια μίλησε και για τον κοινωνικό ρατσισμό που βίωσε μετά το ατύχημά της, όταν όπως χαρακτηριστικά είπε «μου έχει τύχει να μου κάνουν παρατήρηση σε εστιατόριο ότι θα έπρεπε να έχω τυλιγμένο τον λαιμό μου γιατί μπορεί να ενοχληθεί κάποιος αισθητικά».