Ο “Τσολιάς” σε μια συνέντευξη-ποταμό για το τέλος της Ελληνοφρένειας: Τα υπονοούμενα για τον Βερύκιο και τα νούμερα τηλεθέασης εκπομπών του Alpha

Ο “Τσολιάς” της Ελληνοφρένειας ή κατά κόσμον Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης παραχώρησε μια συνέντευξη ποταμό στη Φανή Πλατσατούρα και το περιοδικό Down Town κι αναφέρθηκε στο κόψιμο της σατιρικής εκπομπής από τον Alpha.
«Το κόψιμο μας ανακοινώθηκε όταν η εκπομπή είχε γυριστεί και μονταριστεί, οπότε το μόνο που προλάβαμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το τελευταίο σούπερ και να γράψουμε “ραντεβού στα γουναράδικα”, αποχαιρετώντας τους τηλεθεατές. Το πρώτα πράγμα ήταν να ρωτήσουμε το γιατί. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κόπηκε η εκπομπή “λόγω χαμηλών πτήσεων”. Λογικά σκεπτόμενος, φαντάζομαι ότι τις επόμενες μέρες θα κοπεί το μισό πρόγραμμα του Alpha “λόγω χαμηλών πτήσεων”..
Είχα καταλάβει ότι κάτι παίζει, αλλά συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου γιατί ο λόγος που πήγα εκεί ήταν για να κάνω καλές εκπομπές. Κάναμε επτά καλές εκπομπές και ύστερα κοπήκαμε. Η συμφωνία ήταν να κάνουμε συνολικά 27 εκπομπές μέχρι τον Ιούνιο. Να αναφέρω απλώς ότι η τελευταία μας εκπομπή σημείωσε 20% στα νούμερα τηλεθέασης.
Ήταν άκομψο, αλλά θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να καλοδεχτούμε ξανά το κοινό μας. Μόλις έβγαλα την ανακοίνωση για το κόψιμο, δεχτήκαμε προτάσεις από δύο κανάλια. Τι να σου πω, μάλλον είχαμε δύο προτάσεις σε μία μόλις μέρα, ακριβώς γιατί δεν πουλάμε. Η Ελληνοφρένεια δεν γεννήθηκε και δεν θα πεθάνει στον Alpha.
Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας δεν κόβεται, λογοκρίνεται. Τι θες να πιστέψω; Ότι δεν έκανε νούμερα η εκπομπή; Ότι δεν έφερνε τα λεφτά της; Η εκπομπή δεν έβαλε μέσα το κανάλι. (…) Αν η διοίκηση του καναλιού μπει στη διαδικασία να κόψει όποια εκπομπή κάνει 10% – 14%, θα πρέπει να κόψει το μισό του πρόγραμμα. Συμπάσχω λοιπόν με τους συναδέλφους στο Happy Day, που χτες έκαναν 7,5%, συμπάσχω με τους συναδέλφους στο Alpha Ρεπορτάζ που έκαναν 13%, συμπάσχω με τους συνεργάτες στην εκπομπή Ελένη που έκαναν 11,8% και με αυτούς στο Slam που σημείωσαν 11,4%. Φαντάζομαι ότι θα τους ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ότι κόβονται και θα τους ανακοινωθεί δύο ώρες πριν από την εκπομπή τους. Ή μήπως όχι;
Εκείνη τη μέρα που τα είπε ο Δήμος Βερύκιος όλα αυτά, η εκπομπή έκανε 7,4% τηλεθέαση, και πιο συγκεκριμένα, στο μισάωρο που βγήκε ο Βερύκιος, η εκπομπή σημείωσε 3,6%. Άρα τι ακριβώς λέει ο Βερύκιος; Ότι η Ελληνοφρένεια δεν πούλαγε σε αντίθεση με ποιον; Με εκείνον που πουλάει; Και αν δεν πουλάει τι θα κάνει; Θα αυτοκοπεί ο Βερύκιος;».