ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΙΛΑ??? ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ???

Είσαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν εδώ και χρόνια να χάσουν κιλά και δυσκολεύονται; Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ίσως δεν το κάνεις με το σωστό τρόπο; Αν βρεις τον τρόπο που ταιριάζει σε σένα, τότε θα δεις πόσο εύκολο είναι και τα κιλά θα φεύγουν χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις πάνω από όλα είναι πως ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει μεγάλο ρόλο στο χάσιμο κιλών, καθώς και το οτι το χάσιμο κιλών δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με το τι τρως. Ποια είναι όμως τα συνηθισμένα λάθη των ανθρώπων που δυσκολεύονται να χάσουν κιλά;
Δεν κοιμάσαι αρκετά
Πολλοί άνθρωποι προτιμάνε να κοιμούνται λίγες ώρες για διάφορους λόγους. Ακόμα όμως και αν το κάνεις για να προλαβαίνεις για παράδειγμα να γυμνάζεσαι πριν πας στη δουλειά, το να μην κοιμάσαι αρκετά είναι λάθος. Θα μειώσει την ενέργεια που θα έχεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και ασυνήδειτα ή και συνειδητά θα το ρίξεις στο φαγητό.
Όταν δεν κοιμάσαι όσο πρέπει, οι ορμόνες σου βγαίνουν εκτός λειτουργίας και παρεμποδίζουν το χάσιμο κιλών. Έρευνα έχει δείξει πως ακόμα και το άσχημος ύπνος μίας βραδιάς (όταν επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα) μπορεί να αποδιοργανώσει την ινσουλίνη σου και να σου ανοίξει δρόμους προς την παχυσαρκία.
Η λύση
Απόλαυσε τον ύπνο σου, και μην τον σαμποτάρεις χωρίς λόγο. Κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και προσπάθησε να κάνεις όλα τα άλλα που θες να κάνεις μέσα στις υπόλοιπες 16 ώρες. Χρόνος υπάρχει!!
Δεν πίνεις αρκετό νερό
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν είσαι άνδρας πρέπει να πίνεις περίπου 13 ποτήρια την ημέρα (3 λίτρα), ενώ αν είσαι γυναίκα μπορείς να πίνεις 9 ποτήρια (2.2 λίτρα). Το νερό βοηθάει πάρα μα πάρα πολύ στη μείωση των κιλών μας και μας δίνει την αίσθηση κορεσμού, με αποτέλεσμα να μην πεινάμε εύκολα.
‘Πηδάς’ γεύματα
Πολύς κόσμος συνηθίζει να παραβλέπει το πρωινό, προτιμώντας να πιει ένα γρήγορο καφέ πριν πάει στη δουλειά!! Πόσο λάθος είναι αυτή η τακτική!! Δεν πρέπει να αφήνεις κανένα γεύμα είτε πεινάς είτε όχι. Μείωσε τις μερίδες για να καταφέρεις να τρως όλα σου τα γεύματα και θα δεις πόσο εύκολα θα χάνεις κιλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Ειδικά το πρωινό είναι απαραίτητο για έναν παραπάνω λόγο. Σου δίνει όλη την ενέργεια που θα χρειαστείς μέσα στη μέρα σου. Αν δε σου αρέσει να τρως τα πρωινά, τότε μπορείς να βρεις διάφορες συνταγές ροφημάτων στα οποία μπορείς να βάλεις φρούτα, λαχανικά, γάλα, ξηρούς καρπούς και να απολαύσεις ένα υπέροχο ρόφημα που θα σε ανανεώσει 100%.
Τρως πολλά σνακς
Αν τα σνακς σου είναι ξηροί καρποί, φρούτα, λαχανικά, χυμοί και δε ξεπερνάνε τα 2-3 σνακς την ημέρα, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Αν όμως συνηθίζεις να τσιμπάς όλη την ώρα, τότε δύσκολα θα χάσεις βάρος. Προσπάθησε να διατηρείς τα γεύματά σου σε 5-6 την ημέρα και τρώγε ανά 3 ώρες!
Ασκείσαι με τον λάθος τρόπο
Στο παρελθόν είχε κυριαρχήσει η άποψη πως η καλύτερη άσκηση είναι να γυμνάζεσαι μία ώρα συνεχόμενα και με μεγάλη ένταση. Τελευταία όμως έχει αποδειχθεί, πως είναι ακόμα καλύτερη η λεγόμενη διαλειμματική προπόνηση, ειδικά όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους.
H συγκεκριμένη άσκηση βοηθάει στο μεταβολισμό να πάρει τα πάνω του και να αρχίσει να κινείται! Αυτό σημαίνει χάσιμο κιλών και λίπους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν το κάνεις σωστά αρκούν μόνο 15 λεπτά γυμναστικής την ημέρα για 3-4 φορές την εβδομάδα.