Πώς να φλερτάρεις αν είσαι ντροπαλή

Δεν έχουμε όλοι άνεση στο φλερτ, είναι αλήθεια. Ο χαρακτήρας των ανθρώπων διαφέρει και άρα και ο τρόπος που φλερτάρουν. Αλλά ειδικά για άτομα που τα διακρίνει η συστολή και η ντροπαλοσύνη τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα: δεν είναι ότι δεν θέλουν να φλερτάρουν, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν, ντρέπονται!

Επειδή όμως για όλα τα προβλήματα, υπάρχει μια λύση, να τι πρέπει να κάνεις:

1. Βρες τον κατάλληλο χρόνο και χώρο: Δεν είναι όλες οι στιγμές κατάλληλες, όπως δεν είναι και όλα τα μέρη. Πρέπει να ξέρεις πότε να το κάνεις, διαφορετικά η απογοήτευσή σου, επειδή πιθανότατα δεν θα έχεις ανταπόκριση, θα κάνει για τον χαρακτήρα σου χειρότερα τα πράγματα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν, δεν τον φλερτάρουμε όταν είναι είναι αφοσιωμένος σε μια εργασία που πρέπει να γίνει τώρα ή όταν γύρω του είναι ένα τσούρμο από φίλους. Αποφεύγουμε τις ώρες που αντιλαμβανόμαστε ότι έχει νεύρα ή ένταση. Προτιμάμε οπουδήποτε- χολ, ανσασέρ, κουζίνα γραφείου- και οποτεδήποτε τον πετύχουμε μόνο του.

2. Αστειεύσου: Το χίουμορ υπήρξε πάντα ένας «καλός σύμβουλος» στις σχέσεις. Και στην πρώτη εντύπωση μετράει πολύ. Αν δεν μπορείς να παίξεις τη μοιραία, προτίμησε να παίξεις την αστεία γυναίκα.

3. Να είσαι ο εαυτός σου: Το βασικότερο απ’ όλα είναι να μην προσπαθήσεις να προσποιηθείς κάτι άλλο απ’ αυτό που είσαι. Θα το καταλάβει, και αυτό θα τον απωθήσει. Επίσης, οι άντρες δεν αντέχουν τα «δράματα» οπότε προσπάθησε να είσαι χαλαρή, απλή, άνετη (μ’ αυτό που είσαι) και σταμάτα να κλαψουρίζεις για τα «δράματα» της ζωής σου.

4. Μη μιλάς συνέχεια για τον εαυτό σου/ Κάνε ερωτήσεις: Από αντίδραση γι’ αυτό που νιώθεις ως ανικανότητα- το να φλερτάρεις, δηλαδή- αλλά και σε μια υπερπροσπάθεια να πείσεις τον άλλο, μιλάς πολύ. Και δεν το καταλαβαίνεις! Ε, λοιπόν, αυτό είναι πολύ κουραστικό και αποτρεπτικό. Για να μη χάσεις τον έλεγχο, καθώς απαριθμείς τα προτερήματά σου, προσπάθησε να κάνεις εσύ ερωτήσεις για εκείνον.

5. Φλέρταρε με το σώμα και τις κινήσεις σου: Μπορεί να μην τα πας καλά με τα λόγια, αλλά υπάρχουν πάντα τα χέρια και τα μάτια σου. Επεδίωξε να τον αγγίξεις, αθώα, σκύψε προς το μέρος του όταν του μιλάς, κοίτα τον στα μάτια, μίλα του στο αυτί.

6. Μην λες σε όλα «ναι»/ Μην ενδίδεις γρήγορα: Κοινώς, μην «πέσεις με τα μούτρα». Κράτα λίγες αντιστάσεις, αρνήσου κάποια πρότασή του, πες ότι έχεις άλλα πλάνα- πες «όχι» σε πράγματα που δεν σε εκφράζουν και δεν σου αρέσουν. Πήγαινε σιγά – σιγά.

7. Σταμάτα το όταν δεν προχωράει: Μην επιμείνεις στο φλερτ, αν δεις ότι δεν ανταποκρίνεται.

8. Χαμογέλα: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από ένα ειλικρινές χαμόγελο. Ξεκίνα μ’ αυτό και κράτα την καλή σου διάθεση σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας σας – έστω και αν δεν καταλήξει κάπου.