Πώς οι ρομαντικές χριστουγεννιάτικες ταινίες χαλάνε την ερwtική μας ζωή

Τα περισσότερα από όσα συμβαίνουν στις ρομαντικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, γίνονται μόνο εκεί και όχι στην πραγματικότητα. Μην δημουργείτε υψηλές προσδοκίες.
Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που εμπνέει τον ρομαντισμό και τα τρυφερά ειδύλλια, σαν αυτά που βλέπουμε στις αισθηματικές ταινίες που προβάλλονται από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο τέτοιες μέρες.

Ταινίες όπου ένα φλερτ στο γραφείο, εξελίσσεται σε έναν τρελό έρωτα και σε πρόταση γάμου, και ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Όμως, όσο υπέροχες κι αν είναι οι εορταστικές ταινίες, συχνά δημιουργούν αρκετά υψηλές προσδοκίες και ίσως ψεύτικες ελπίδες σχετικά με την εξέλιξη που θα έχει η ερωτική μας ζωή την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο πιο προφανής ένοχος είναι, φυσικά, η αιώνια αγαπημένη ταινία Love, Actually. Ενώ κάποιοι από εμάς υπάρχει περίπτωση να βρουν την αληθινή αγάπη η οποία μάλιστα μπορεί να βρίσκεται ήδη δίπλα μας, ωστόσο για τους περισσότερους από εμάς τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν τόσο καλά όσο για τους χαρακτήρες της συγκινητικής εορταστικής ταινίας του Ρίτσαρντ Κέρτις.

Η ιστορία των συνυφασμένων χαρακτήρων και των διασυνδεδεμένων σχέσεών τους είναι ένα αριστούργημα, χωρίς αμφιβολία. Μια ευχάριστη και αισιόδοξη ταινία που απολαμβάνεις να βλέπεις. Αλλά υπάρχουν ορισμένες πτυχές της ταινίας που, ενδεχομένως, δεν θα πρέπει να μιμηθούμε.

Εργάζεστε για κάποιον διάσημο και τον έχετε ερωτευτεί; Μάλλον δεν θα το γράψετε στην Χριστουγεννιάτικη κάρτα που θα του στείλετε.

Είστε ερωτευμένος με τη γυναίκα του καλύτερού σας φίλου; Μην της το πείτε. Θα ήταν πολύ κακή πράξη. Μην το κάνετε, ακόμα και αν «τα Χριστούγεννα πρέπει να λέμε την αλήθεια». Εάν ο σύζυγός της το μάθει, η φιλία σας θα καταστραφεί.

Μια άλλη ταινία που δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες είναι το The Holiday με τον Τζουντ Λο και την Κάμερον Ντίαζ.

Οχι, αυτός που θα σας χτυπήσει την πόρτα δεν θα είναι τόσο γοητευτικός όσο ο Λο, ούτε θα σας ερωτευτεί αμέσως. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και μην τρέφετε αυταπάτες.

Οσο κι αν το πνεύμα των Χριστουγέννων θα ρίχνει τη μαγική σκόνη του (λέμε τώρα), ακόμα και τα πιο ελκυστικά άτομα στον κόσμο δεν θα πέσουν με τα μούτρα στην αγάπη σε λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο. Και ο Jack Black δεν θα φύγει από την Αγγλία για να πάει στην Νέα Υόρκη και να περάσει την Πρωτοχρονιά με μια γυναίκα που μόλις συνάντησε.

Ναι, αυτή είναι η εποχή του έτους, όπου ο καθένας μας πιστεύει στα παραμύθια και ελπίζει ότι η μαγεία της σεζόν θα κάνει τις διαρκείς ρομαντικές ονειροπολήσεις του πραγματικότητα.

Μακάρι, αλλά μην βασίζεστε σε αυτό για να περάσετε καλά τις γιορτές. Βγείτε έξω, δείτε φίλους και συγγενείς και διασκεδάστε και πού ξερετε; Η αληθινή αγάπη μπορεί όντως να σας χτυπήσει την πόρτα και… να ζήσετε εσείς καλά και εμείς καλύτερα.