Σοκάρουν τα αίτια θανάτου του σκιέρ στη Βασιλίτσα

Από κάκωση στην αυχενική χώρα προήλθε ο θάνατος του 31χρονου Απόλλωνα Ψαρουδάκη χθες, στη Βασιλίτσα Γρεβενών, όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα την ώρα που έκανε snowboard με την παρέα του.
 
Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, Ιωάννη Φούντο, που διηνήργησε την νεκροψία – νεκροτομή, ο άτυχος νέος χτύπησε τον αυχένα του κι έμεινε για πολλή ώρα ζωντανός μέχρι να καταλήξει από το κρύο και πλακωμένος από το χιόνι, χωρίς να μπορεί να κινηθεί.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 31χρονος είχε και συνοδά στοιχεία κρυοπληξίας, καθώς έμεινε αρκετή ώρα θαμμένος κάτω από το χιόνι.
 
Ο 32χρονος, που ζούσε μόνιμα στο Λουξεμβούργο, μετά τις σπουδές του στην Αγγλία, είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές.
 
Ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης μαζί με την παρέα του, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, πήγαν στα Γρεβενά για να κάνουν snowboard. Το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, ωστόσο, ήταν κλειστό λόγω ομίχλης.
 
Παρά ταύτα, η παρέα αποφάσισε να κάνει snowoboard εκτός πίστας και συγκεκριμένα στην κορυφή «Γαλάνη», απόφαση που αποδείχθηκε μοιραία για τον νεαρό γιο οικογένειας γιατρών της Αθήνας.
 
Το σημείο είχε προηγουμένως πληγεί από χιονοθύελλα και καθώς το χιόνι ήταν «απάτητο» προκλήθηκε χιονοστιβάδα, ενώ υπήρχε και ομίχλη στην περιοχή.
 
Η χιονοστιβάδα παρέσυρε τον 31χρονο για περίπου 120 μέτρα και στη συνέχεια τον καταπλάκωσε.
 
Οι φίλοι του ειδοποίησαν αμέσως το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε τον τραυματία και τον μετέφερε στο σαλέ του κέντρου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες κι έπειτα με ασθενοφόρο του χιονοδρομικού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.
 
Καθ’ολη τη διάρκεια της μεταφοράς του γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης, όμως ο 32χρονος έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του.
 
Δύο ώρες αργότερα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Απόλλωνας έχασε τη μάχη για τη ζωή του.
 
Στην περιοχή έχουν φτάσει ήδη από χθες οι γονείς του άτυχου νέου, ενώ οι φίλοι του βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. 
 
Πηγή: ant1news.gr