ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΝΥΦΙΚΗΣ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ

Μιας και είναι σεζόν που γίνονται πολλοί γάμοι είπαμε να σας ενημερώσουμε για τα ομορφότερα φυτά για την ανθοδέσμη καθώς και για το συμβολισμό που έχει το καθένα στη νυφική παράδοση. Δείτε ποια είναι αυτά.
Κρίνος Δεν μπορείτε με τίποτα να πείτε όχι (ποιος μπορεί άλλωστε) στο λουλούδι που είναι το απόλυτο σύμβολο τηςν αγνότητας και την κομψότητας. Αυτό το λουλούδι έδωσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία και ο συμβολισμός του είναι όπως καταλαβαίνετε τεράστιος. Μια ανθοδέσμη με κρίνους σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους πάντες ενώ είναι ιδανική για όσες θέλουν να έχουν μια απλότητα στο γάμο τους. Αν έχετε σκοπό να γίνετε βασίλισσες την ημέρα της στέψης (που φορούν πάνω τους την Άρτα και τα Γιάννενα) τότε καλό είναι να μην επιλέξετε μια ανθοδέσμη με κρίνους. Μπορείτε να τους βρείτε σε λευκό -που είναι το πιο κοινό χρώμα- αλλά εξίσου εντυπωσιακοί είναι οι ροζ, οι κίτρινοι, οι πορτοκαλί και οι μοβ. Ο κρίνος θεωρείτε ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια για γάμο.
Ορτανσία Η ορτανσία είναι ένα πανέμορφο λουλούδι το οποίο μπορείτε να βρείτε σε αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου εκτός από το κλασικό λευκό και κρεμ. Το σφαιρικό της σχήμα την έχει κάνει πολύ δημοφιλή για τη δημιουργία συνθέσεων που τοποθετούνται σε τραπέζια προσκεκλημένων στη δεξίωση.
Πασχαλιά Σε χρώμα λιλά βγαίνει η αγαπημένη σε όλους πασχαλιά. Πρόκειται για ένα λουλούδι που προδίδει ηρεμία και ρομαντισμό. Εάν θέλετε ένα λεπτό και ήρεμο χρώμα για το θέμα του γάμου σας τότε το χρώμα της πασχαλιάς είναι μια καλή επιλογή.
Μιγκέ (ή και κρίνος της κοιλάδας) Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κομψό λουλούδι το οποίο συμβολίζει τη σεμνότητα. Το συγκεκριμένο λουλούδι έγινε ακόμα πιο διάσημο όταν η Kate Middleton, Δούκισσα του Cambridge, το επέλεξε για την ανθοδέσμη του γάμου της.
Ορχιδέα Σίγουρα η ορχιδέα μας φέρνει κάτι πιο άγριο στο νου και μόνο με το που ακούμε τη λέξη. Μπορείτε να τη βρείτε σε όλα σχεδόν τα χρώματα -λευκό, μπλε, κίτρινο, ροζ, μοβ- και συμβολίζει την αποπλάνηση. Αν, λοιπόν, είστε άγρια νύφη (και όταν λέμε άγρια εννοούμε ροκ) τότε ίσως μια ανθοδέσμη με ορχιδέες είναι ιδανική για εσάς. Οι ορχιδέες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γλάστρες για τον στολισμό των τραπεζιών στη δεξίωση.

Τριαντάφυλλο Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα τριαντάφυλλα (σε όλα τα χρώματα) από τη λίστα με τα λουλούδια που μπορείτε να βάλετε στην ανθοδέσμη σας καθώς συμβολίζουν την αγάπη. Τα τριαντάφυλλα αποτελούν μια κλασική, διαχρονική επιλογή κι αν είστε και εσείς σε τέτοιο στιλ, τότε αυτά τα λουλούδια σας ταιριάζουν απόλυτα.
Τουλίπα Πρόκειται για ένα πανέμορφο λουλούδι το οποίο σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Δίνουν ένα άκρως ρομαντικό αλλά και μίνιμαλ αποτέλεσμα καθώς το λουλούδι αυτό έχει λιτές και απέριττες γραμμές. Εκεί που μπορείτε να κάνετε τη διαφορά είναι στην επιλογή του χρώματος ενώ αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως η τουλίπα παρά την ταπεινότητά της συμβολίζει το πάθος.