Τα 7 συχνότερα λάθη που κάνετε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας

Χριστούγεννα! Υπάρχει ωραιότερη περίοδος; Με τα φωτάκια, τα στολίδια, τη χρυσόσκονη…

Μέσα όμως στον ενθουσιασμό μας είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να γίνουμε λίγο υπερβολικοί στον στολισμό μας. Ιδού λοιπόν τα 7 λάθη που μπορεί να κάνουμε όλοι μας και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε:

Το σπίτι σας δεν μοιάζει πλέον εορταστικό, αλλά παραφορτωμένο

Το ξέρουμε ότι λατρεύετε τα Χριστούγεννα, ακριβώς όπως και εμείς, αλλά υπάρχουν και όρια. Δεν είναι ανάγκη να γεμίσετε κάθε επιφάνεια στο σπίτι σας με στολίδια ούτε να βάλετε φωτάκια σε κάθε πρίζα.

Παραμένετε κολλημένοι στο κόκκινο και το πράσινο

Ναι, είναι σίγουρα η καλύτερη χρωματική παλέτα για τα Χριστούγεννα. Αξίζει όμως να τολμήσετε σίγουρα το χρυσό, το ασημένιο, αλλά και διάφορους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το κόκκινο δείχνει τέλειο μαζί με την παστέλ απόχρωση της μέντας;

Έχετε μεταμορφώσει το μπαλκόνι σας σε «Λας Βέγκας»

Σας αρέσει να ανταγωνίζεστε τους γείτονες σας στο ποιος θα βάλει πιο πολλά φωτάκια; Ήρθε η ώρα να βάλετε ένα όριο και στον εξωτερικό σας χώρο. Δεν χρειάζεται να παθαίνει κάποιος επιληψία όταν περνάει έξω από το σπίτι σας.

christmas decorations

Γεμίζετε όλο το σπίτι με κεριά που έχουν άρωμα

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ή δύο κεριά με ίδιο – ή έστω ταιριαστό – άρωμα, έτσι ώστε να μην κοντεύει να πάθει κάποιος αλλεργία όταν μπαίνει στο σπίτι σας.

christmas decorations candles

Βάζετε το δέντρο σας στο λάθος σημείο

Αρχικά δεν πρέπει να είναι κοντά σε επικίνδυνα σημεία, όπου μπορεί να καεί ή και να πέσει. Στη συνέχεια, επιλέξετε μια θέση όπου φυσικά δεν θα σας ενοχλεί, αλλά όπου θα μπορείτε να το θαυμάζετε από κάθε σημείο. Εάν είναι ανάγκη, αλλάξτε θέση σε κάποια έπιπλα.

christmas decorations

Ξεχνάτε πως η φύση χαρίζει τα καλύτερα στολίδια

Μπορείτε με μια βόλτα να μαζέψετε κουκουνάρια και κλαδιά τα οποία στη συνέχεια θα στολίσετε μόνοι σας. Και -το σημαντικότερο- είναι δωρεάν!

christmas decorations

Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες σας δεν βλέπουν ποτέ το φως της μέρας

Είναι κάτι τόσο όμορφο και σπάνιο στην εποχή που ζούμε, επομένως αξίζει να τις έχετε σε κοινή θέα και να τις χαίρεστε. Μπορείτε κιόλας να τις κρεμάσετε σαν γιρλάντα.