Τι σε παχαίνει ανάλογα με την ηλικία σου

Κάθε ηλικία έχει τα καλά και τα κακά της όσον αφορά στις δίαιτες. Ο μεταβολισμός, οι συνήθειες αλλά και οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία, για αυτό πρέπει να αλλάζουμε κάθε φορά και τις διατροφικές μας συνήθειές.

Τι λάθος κάνουμε στα 20 και παχαίνουμε;

Σταθερό ωράριο δεν υπάρχει, συγκεκριμένο πρόγραμμα επίσης, οπότε λογικό είναι μια μέρα να τρως βραδινό στις 7 το βράδυ και την άλλη στις 11 το βράδυ. Τα καλέσματα σε σπίτια για φαγητό ή για ποτό είναι συχνά και συνήθως τρώμε χωρίς σταματημό!

Επιπλέον, συνηθίζεις να τρως μπροστά σε μια οθόνη, είτε στην τηλεόραση είτε στον υπολογιστή. Έτσι, καταλήγεις να τρως περισσότερο από όσο πρέπει χωρίς να υπολογίζεις τις θερμίδες.

Τι να κάνεις: Να προσέχεις τις ποσότητες και τα βράδια να τρως μικρότερη ποσότητα. Να τρως στο τραπέζι μαζί με την οικογένειά σου ή τους φίλους σου, για να απολαμβάνεις το φαγητό και να υπολογίζεις τις θερμίδες.

Τι μας παχαίνει στα 30;

Δεν έχεις χρόνο ούτε για γυμναστική ούτε για να οργανώσεις το εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σου. Το ψυγείο σου είναι σχεδόν πάντα άδειο και κάθε φορά που θέλεις να ξεκινήσεις μια δίαιτα δεν έχεις υγιεινά και διαιτητικά τρόφιμα στο ψυγείο σου –όπως φρούτα και λαχανικά – για να προετοιμάσεις ένα ελαφρύ γεύμα.

Επιπλέον, δεν βρίσκεις ποτέ ελεύθερο χρόνο να κάνεις γυμναστική και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου.

Τι να κάνεις: Να κάνεις γυμναστική κάθε φορά που βρίσκεις την ευκαιρία, να περπατάς ή να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι. Επίσης, φρόντισε να έχεις μόνο υγιεινά τρόφιμα στην κουζίνα σου για να μην μπαίνεις στον πειρασμό να φας κάτι παχυντικό.

Γιατί όλες παίρνουμε κιλά στα 40;

Όσο το σώμα μεγαλώνει, αρχίζεις σταδιακά να χάνεις και μυϊκό ιστό ενώ και ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται. Για αυτό καλό είναι να αλλάξεις και τις διατροφικές σου συνήθειες. Απόκλεισε από την διατροφή σου έτοιμα ή κατεψυγμένα γεύματα και προσπάθησε να τρως μόνο τα γεύματα που ετοιμάζεις στο σπίτι. Το βραδινό σου πρέπει να είναι πάντα ελαφρύ και υγιεινό.

Τι να κάνεις: Να τρως τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη- ειδικά το πρωί- και να κάνεις ασκήσεις με βάρη.