Φωτογραφίζεται για το Celebrity και μιλά για τη… Μαρίνα Κουντουράτου 20 χρόνια μετά

Η Εβελίνα Παπούλια φωτογραφίζεται για το νέο εξώφυλλο του Celebrity και παραδέχεται όσα τη χωρίζουν από τη Μαρίνα Κουντουράτου των «Δύο Ξένων». 
   
Έχεις ζήσει τις ένδοξες εποχές της τηλεόρασης εκ των έσω και βιώνεις και τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σχεδόν 20 χρόνια μετά. Είναι ισάξια τα σημερινά μεγέθη με τα τότε; Πού εστιάζεις τις διαφορές, αν υπάρχουν;Η διαφορά είναι στο οικονομικό. Κατά τα άλλα, η προσπάθεια των παραγωγών να κάνουν αξιοπρεπείς δουλειές παραμένει η ίδια.
 
Θα σε ενοχλούσε αν, εν έτει 2018, ήξερες ότι ένα μέρος του κοινού σε ταυτίζει ακόμη με το ρόλο σου στους «Δύο Ξένους»;Θα με στενοχωρούσε μόνο για ένα λόγο: γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δεν με έχουν παρακολουθήσει σε άλλες δουλειές που εγώ θεωρώ εξίσου σημαντικές, κυρίως στο θέατρο. Κατά τα άλλα, όμως, είναι υπέροχο να έχουν αγαπήσει τόσο πολύ ένα ρόλο και μέσα από αυτόν και εσένα.
 

  
Διόρθωσέ με αν έχω πέσει τελείως έξω, αλλά έχω την αίσθηση πως προσπάθησες αρκετά για να ξεπεράσεις την ταύτιση με το ρόλο της Μαρίνας Κουντουράτου. Ήθελα να μάθω αν σε κούρασε η προσπάθεια να αποτινάξεις αυτόν το ρόλο από πάνω σου.Ήθελα να κάνω διαφορετικά πράγματα και να μην επαναλαμβάνομαι. Από ένστικτο έκανα διαφορετικές επιλογές. Δεν δυσκολεύτηκα να αποτινάξω το ρόλο, γιατί μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες στο θέατρο, με αποτέλεσμα να αφιερωθώ εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να κάνω τηλεόραση.
 
Κοιτάζοντας τον εαυτό σου την εποχή των «Δύο Ξένων» και τώρα στο «Τατουάζ», σε τι πιστεύεις ότι έχεις παραμείνει σταθερή και τι έχει αλλάξει υποκριτικά; Ο ηθοποιός εξελίσσεται και αυτό συμβαίνει γιατί, ενώ μεγαλώνει, παραμένει παιδί μέσα του. Θεωρώ πως καθετί γίνεται και είναι ώριμο στο χρόνο που το κάνεις. Τότε ήμουν κορίτσι, τώρα είμαι γυναίκα. Αυτό που μένει σταθερό, όμως, είναι το πάθος μου για αυτήν τη δουλειά.
 

  
Είσαι από τους ανθρώπους που κοιτούν το παρελθόν τους με νοσταλγία ή θεωρείς ότι παρελθόν, παρόν και μέλλον αλληλοσυνδέονται και σε επηρεάζουν συνολικά;Η αλήθεια είναι ότι δεν νοσταλγώ κάτι, γιατί δεν μένω στο παρελθόν. Κοιτάζω μπροστά. Η βάση είναι το παρελθόν και αν στήσεις σωστά τις βάσεις σου, το παρόν και το μέλλον γίνονται πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα για εμένα η μεγαλύτερη ουσία της ζωής κρύβεται στο παρόν και στο να μην θεωρείς τα πράγματα δεδομένα.
 
Ποιες θεωρείς μεγάλες στιγμές στην επαγγελματική σου πορεία έως σήμερα;Τηλεοπτικά ήταν σίγουρα οι «Δύο Ξένοι». Στο θέατρο, «Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια», «Το Καμπαρέ», «Οι Δαίμονες», «Ο Ματωμένος Γάμος» και «Οι Βάτραχοι» του Αριστοφάνη.
 
Μετανιώνεις για δουλειές που έκανες στο παρελθόν;Όχι, καλές ή μέτριες δουλειές, όλες κάτι μου έδωσαν.
 
 
Περισσότερα στο νέο Celebrity που μόλις κυκλοφόρησε!