Sεx και σχέσεις: Έξι σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου δεν είναι χαρούμενος

Το ένστικτό σου σού λέει ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου, αλλά ο σύντροφός σου τηρεί σιγήν ιχθύος. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν μεταμεσονύκτια μηνύματα από άγνωστο αριθμό ούτε ομηρικοί καβγάδες, για να καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου δεν είναι ευτυχισμένος. Αρκούν κάποιες περίεργες συμπεριφορές για να το επιβεβαιώσουν.

Αγοράζει μανιωδώς ηλεκτρικές συσκευές

«Οι άνθρωποι που δίνουν περισσότερη αξία στα αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους πιθανότατα να μην νιώθουν ιδιαίτερη ασφάλεια στην σχέση τους σε σχέση με εκείνους που δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα υλικά αγαθά» διαπίστωσε σε μελέτη της η Margaret Clark, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Yale.

Δεν μιλάτε την ώρα του φαγητού

Την πρώτη φορά που συνέβη σκέφτηκες «τι ωραία που απολαμβάνουμε το φαγητό μας με ησυχία». Τη δωδέκατη φορά όμως άρχισε να φαίνεται περίεργο να καθόσαστε απέναντι και να μην έχετε να πείτε τίποτα απολύτως.

«Τα έχουμε ξαναπεί αυτά»

Κανείς δεν θέλει να τσακώνεται σε μία υγιή σχέση. Ωστόσο, ο σύντροφός σου οφείλει να σε ακούσει και όχι να σε σταματήσει τονίζοντάς σου ότι γκρινιάζεις και επαναλαμβάνεσαι, όταν πρόκειται για κάτι που πραγματικά σε προβληματίζει. Από τη μία μπορεί να δείχνει σαν να θέλει να κάνει χάρη και στους δυο σας και να δώσει τέλος στη διαφωνία. Από την άλλη όμως μπορεί να μην ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με αυτό που σε ενοχλεί ώστε να μην ξανακάνετε για χιλιοστή φορά την ίδια ‘βαρετή’ κουβέντα.

Ξέρεις παραπάνω από όσα θα έπρεπε για την Ελένη από το γραφείο

«Η Ελένη από το γραφείο έχει προβλήματα με τον φίλο της» ακούς κάθε λίγο και λιγάκι και γνέφεις με κατανόηση. Ξέρεις επίσης, ότι πριν ένα μήνα πέθανε το καναρίνι της, ότι είναι χορτοφάγος και ότι λατρεύει τη Σαντορίνη. Γιατί άραγε ξέρεις τόσα πολλά για την Ελένη; Φυσικά και δεν έχεις πρόβλημα που ο καλός σου έχει γυναίκες φίλες, ούτε φαντάζεσαι ότι κάτι τρέχει με την Ελένη, αλλά αυτή η τόσο στενή επαφή έχει αρχίσει να σε ενοχλεί. Είναι πολύ πιθανόν αυτή η καινούρια ‘φιλία’ να καλύπτει κάποιες ανάγκες που ενδεχομένως έχει ο σύντροφός σου. Όπως και να έχει, η κατάσταση σηκώνει συζήτηση.

Ερωτήσεις χωρίς νόημα

Για κάποιο περίεργο λόγο δέχεσαι ανόητες ερωτήσεις από τον σύντροφό σου εκείνη την ώρα που θέλεις να τελειώσεις με τη βραδινή ρουτίνα και να αφοσιωθείς στο πραγματικό σου πάθος (βλέπε Game of Thrones). Τι σημαίνουν λοιπόν όλες αυτές οι απορίες του τύπου πώς δουλεύει η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ή το στεγνωτήριο; Προσπαθεί απλά να γίνει εκνευριστικός; Μάλλον του βγαίνει φυσικά. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί απλά να αποζητά λίγη από την προσοχή σου, την οποία καλά θα κάνεις να του τη δώσεις.

Δοκιμάζει νέα πράγματα με τους κολλητούς του

Όσο εσύ τον παρακαλάς να κάνετε yoga μαζί ή να δοκιμάσετε το νέο εστιατόριο της γειτονιάς σας, εκείνος επιμένει να κάνετε τα ίδια και τα ίδια. Όταν όμως τον προσκαλούν οι φίλοι του μπορεί να δοκιμάσει από windsurf μέχρι kale. Η χαρά για κάτι καινούριο θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο για κάθε σχέση, αλλά πολλές φορές το άγνωστο φαντάζει τρομακτικό. Αξίζει βέβαια να κάνεις μία προσπάθεια ξεκινώντας κάπως έτσι «Μπορεί να ακουστεί τρελό, αλλά μήπως να …».